2016. július 31., vasárnap

#12 Top 10-es lista: Amit csak Potterhead-ek értenek


Többségünk gyerekkorának meghatározó része volt a világszinten híres varázslótanonc története, akinek sorsát 7 köteten keresztül követhetünk nyomon. Igen, ha ebből nem esett volna le valakinek, a Harry Potter sorozatról beszélek. Valamilyen szinten minden ember ismeri a sztorit, ki a filmekből, ki a videójátékokból, ki pedig a könyvekből. J. K. Rowling képes volt létrehozni valami annyira örök imádatot és hírességet viselő dolgot, ami vetekszik ama nagy nevekkel, mint az AC/DC vagy a Beatles. De ez nem Rowling istenítéséről fog szólni najó, részben de, nem is a sorozat más nagy nevekkel való hasonlítgatásáról, hanem arról, hogy miért is lehet ennyire imádni a Harry Pottert.

WARNING! A bejegyzés egy nagyon nagy fangirl keze alól kerül ki, úgyhogy nem garantálom, hogy a poszt mentes lesz bármilyen szintű fangörcstől. Megértését köszönöm!

2016. július 3., vasárnap

#31 Könyvkritika: Marni Bates - Gyilkos a vonal végén


Mondjuk úgy, hogy nem álltam túl bizakodóan drága Marnink legújabb regényéhez. Úgy voltam vele, hogy az az életvidám lány, akivel találkoztam, nem fog tudni egy jó krimit írni, mert túlságosan jókedélyű és vicces ahhoz. A könyv kiolvasása után én szidtam magamat és a hülye előitéleteimet a legjobban. Marni már megint olyan regényt rittyentett össze, kicsit témájában és hangulatában eltérően az előzőekhez képest, hogy tűkön ülve várom a folytatást.

A történetről:


Emmy egy átlagos lány, átlagos élettel, átlagos barátokkal. Minden álma, hogy egyszer írónő lehessen, és összejöjjön a legjobb barátjával, Bennel. Azonban minden megváltozik azon a napon, amikor mit sem sejtve ül a Starbucksba és az egyik regényén dolgozik: odamegy hozzá egy vénember, aki ellopja a kávéját, mire a lány dühösen megpróbálja visszaszerezni az első látásra kattantnak tűnő bácsitól a italát, de az ahelyett, hogy visszaadná különös dolgokat mond neki, majd szó szerint meghal Emmyn. A lány nemsokára a legjobban utált elit gimnáziumban találja magát a világ legutálatosabb gazdag unokával, Sebastiannal. Egyáltalán nem bírják egymást, mégis muszáj félretenniük egy kicsit az egymás iránt érzett gyűlöletüket, hogy válaszokat kapjanak azokra a kérdésekre, amelyek mindkettőjüknek fontosak. Tényleg meghalt a vénember, vagy csak egy csel, hogy mindenki azt higyje, megszabadultak tőle? Ki akarja megölni Emmyt? A kávétolvaj-bácsi mennyit tudott a dolgokról? És legfőképpen: miért pont Emmyt akarják kiiktatni?